Pilots lidojuma laikā zaudē samaņu, nākas veikt piespiedu nosēšanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu aviosabiedrības «Thomson Airways» reisā no Ņūkāslas uz Kipru pilotam palicis slikti, un viņš 16 minūtes pēc pacelšanās zaudējis samaņu, pamatīgi pārbiedējot pasažierus. Drošības apsvērumu dēļ tika veikta piespiedu nolaišanās Sofijā, Bulgārijā, kur lidmašīnas pasažieri pārlaida nakti, vēsta «Daily Mail».

Kad pilots zaudēja samaņu, lidmašīna atradās vairāk nekā 9000 metru augstumā. Kāds pasažieris ieraudzīja viņu nekustīgi guļam uz grīdas pilota kabīnē.

«Tas bija biedējoši. Es ieskatījos pa pilota kabīnes durvīm. Uz grīdas bija izlaistīta kafija, un izskatījās, ka vīrietis ir nokritis,» tabloīdam «The Sun» stāsta pasažieris. «Viņš gulēja ar seju uz zemes. Tas nav skats, ko gribētos redzēt lidmašīnas priekšgalā.»

«Viņu pēc nolaišanās ratiņkrēslā izveda laukā no pilota kabīnes, bet pēc tam uzlika uz nestuvēm un nogādāja slimnīcā,» sacīja kāds cits pasažieris.

Pasažieriem nācās svētdienas nakti pārlaist viesnīcā un uz galamērķi doties ar citu reisu nākamajā dienā.

«Thomson Airways» apstiprināja, ka aviokompānijas pilots «juties slikti», kā rezultātā ticis pieņemts lēmums lidojumu no Ņūkāslas pārvirzīt uz Sofijas lidostu. «Tika pieprasīta prioritāra nolaišanās Sofijā, Bulgārija, kas bija tuvākā lidosta, un pilotu nogādāja tuvējā slimnīcā uz novērošanu.»

«Mēs vēlamies pateikties visiem mūsu klientiem par pacietību un gādājam, lai viņi pēc iespējas ātrāk varētu doties plānotajos atvaļinājumos,» piebilda aviokompānijas pārstāvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu