Meja atsakās atbildēt, vai balsotu par «Brexit»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien atteicās atbildēt uz radiostacijas jautājumu, vai viņa atkārtotā referendumā atbalstītu valsts turpmāku dalību Eiropas Savienībā (ES).

«Es neatbildu uz hipotētiskiem jautājumiem,» viņa paziņoja radiostacijā LBC, atbildot uz jautājumu par savu balsi, ja referendums tiktu rīkots šobrīd.

Meja norādīja, ka viņai bijuši «labi iemesli», kad viņa referendumā pērn balsoja par palikšanu ES, tomēr tagad apstākļi esot mainījušies.

«Jūs jautājat man, kā es balsotu tagad, kad ir cits fons, cits starptautiskais fons, cits ekonomiskais fons,» uzsvēra premjerministre.

«Esmu atvērta un atklāta ar jums. Pagājušajā reizē es visu izvērtēju un nācu pie slēdziena, un to pašu darītu arī tagad, bet mums vēl viena referenduma nebūs,» viņa paziņoja.

«Brexit» sarunas Briselē šonedēļ virzās uz priekšu lēni, savukārt Lielbritānijā Meja cenšas nostiprināt savu autoritāti pēc tam, kad parādījās ziņas, ka grupa konservatīvo likumdevēju vēlas gāzt Meju no partijas līdera amata.

Mejas pozīcijas vājināja arī uzstāšanās konservatīvo ikgadējā konferencē, kur viņai uznāca klepus lēkmes, viņas runu pārtrauca kāds jokdaris, un tās laikā sāka sabrukt dekorācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu