Lasvegasas šāvējs gribēja sarīkot sprādzienu, šaujot uz benzīna tvertni

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nesenais slaktiņš Lasvegasā, kurā bojā gāja 58 cilvēki, neskaitot pašu uzbrucēju, ir lielākā apšaude ASV mūsdienu vēsturē. Taču upuru skaits varēja būt vēl lielāks, jo 64 gadus vecais Stīvens Padoks plānoja izraisīt sprādzienu, ar īpašām lodēm šaujot pa lielu benzīna tvertni netālu no kantrīmūzikas festivāla «Route 91 Harvest» norises vietas, raidorganizācijai CNN pavēstīja informācijas avoti policijā.

Padoka noīrētajā viesnīcas «Mandalay Bay» numurā tika atrastas patronas, kuras uzliesmo, sasniedzot mērķi.

Lasvegasas policija iepriekš apstiprinājusi, ka Padoks šāvis uz tvertni, kas atradās netālu esošajā Makarana lidostas teritorijā. Padoks tās virzienā raidīja divas ložu kārtas, taču tvertne neuzsprāga.

CNN informācijas avoti atklāja, ka benzīna tvertnes tuvumā tika atrastas tādas pašas uzliesmojošās patronas, kādas tika uzietas šāvēja istabā. Padoka plāna izdošanās gadījumā sekas varētu būt šausminošas, jo vairāki simti cilvēku slaktiņa laikā no lodēm patvērās tuvumā esošās lidostas teritorijā, ziņo aģentūra AP.

Parasti lidostas izvietotas pilsētu nomalēs, taču Makarana lidosta atrodas pašā Lasvegasas sirdī, nelielā attālumā no «Mandalay Bay» un «Luxor» viesnīcām.

Dažas dienas pēc slaktiņa lidosta paziņoja, ka benzīna tvertnes esot drošas un pastāv «gandrīz nulle iespējamības», ka tā varētu aizdegties šāvienu dēļ. Taču tolaik medijos vēl nebija izskanējušas ziņas par īpaši bīstamajām patronām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu