Beļģijā notverts vēl viens aizdomās turamais Briseles teroraktu lietā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP

Beļģijas varasiestādes aizturējušas vēl vienu aizdomās turamo izmeklēšanā par 2016.gada 22.martā Briselē notikušajiem teroraktiem, kuros dzīvību zaudēja 32 cilvēki.

39 gadus vecais vīrietis, kas identificēts kā Beļģijas pilsonis Brahims T., apsūdzēts par līdzdalību teroristu grupējuma aktivitātēs, par slepkavību un slepkavības mēģinājumu.

Prokuratūra neatklāja, kāda ir viņa saistība ar pašnāvniekiem, kuri 2016.gada 22.martā uzspridzinājās Briseles galvenajā lidostā un metro.

Beļģijas mediji otrdien ziņoja, ka policija veikusi aptuveni desmit pretterorisma reidus un aizturējusi četrus cilvēkus.

Viens reids noticis kādā Briseles veikalā, kur, iespējams, iegādāti spridzekļu pagatavošanai izmantotie materiāli.

Saistībā ar 2016.gada 22.martā notikušajiem teroraktiem iepriekš aizturēti deviņi cilvēki.

Lidostā uzspridzinājās teroristi Nadžims Lāšravi un Ibrahims al Bakravi, laupot dzīvību 16 cilvēkiem.

Neilgi pēc tam Ibrahima brālis Halids al Bakravi uzspridzinājās metro, noslepkavojot vēl 16 cilvēkus.

Novērošanas kameras lidostā īsi pirms terorakta fiksēja vēl vienu cilvēku, kas bija kopā ar pašnāvniekiem. Viņš vēlāk tika identificēts kā Mohameds Abrini un pagājušā gada aprīlī tika aizturēts Briselē. Dienā, kad notika terorakti, viņš savu bumbu lidostā neuzspridzināja un aizbēga.

Pašnāvību uzspridzinoties neizdarīja arī 24 gadus vecais Osama Krajems, kurš metro tika redzēts kopā ar Halidu al Bakravi. Arī Krajems tika aizturēts Briselē pagājušā gada aprīlī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu