Grieķu anarhisti ielaužas Spānijas vēstniecībā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Grieķijas anarhisti trešdien ielauzušies Spānijas vēstniecībā Atēnās, tādējādi izrādot atbalstu Katalonijas neatkarības centieniem, ziņo policija. Aptuveni 20 grupējuma «Rouvikonas» («Rubikona») locekļu vēstniecībā, kas atrodas nelielā savrupnamā Akropoles pakājē, domājams, iekļuva pa logu.

Viņi atritināja plakātu uz izkaisīja skrejlapas, kurās apgalvots, ka «tas, kas notika Katalonijā, bija rupjš uzbrukums ar mērķi pakļaut un pazemot sabiedrības vairākumu».

Kāds policists aģentūrai AFP pavēstīja, ka nekāds kaitējums vēstniecības ēkai nav nodarīts.

Policija ēku ielenca un anarhistus aizturēja.

Grupējums «Rouvikonas», par kuru atklātībā sāka runāt 2015.gadā, regulāri rīko šādas akcijas, ielaužoties valdības ēkās un citu valstu vēstniecībās.

Septembrī grupējuma aktīvisti sabijāja lidsabiedrības «Turkish Airlines» Atēnu biroja ieeju, tādējādi paužot atbalstu diviem skolotājiem, kas Turcijā nonākuši ieslodzījumā pēc neveiksmīgā 2015.gada apvērsuma mēģinājuma.

Lai gan «Rouvikonas» biedri bieži tiek aizturēti notikuma vietā, līdz šim neviens no viņiem nav tiesāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu