Stjuartei-izspiedējai no Latvijas Dubaijā piespriež cietumsodu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

29 gadus vecajai stjuartei no Latvijas, kura bija apsūdzēta kāda Azerbaidžānas pilsoņa šantažēšanā, draudot publiskot viņa sievas kailfoto, piespriests trīs mēnešu cietumsods. Pēc soda izciešanas viņu deportēs no Apvienotajiem Arābu Emirātiem (AAE), kur notika tiesa, vēsta laikraksts «Gulf News».

Dubaijas tiesa sievieti atzina par vainīgu draudos publiskot cietušā vīrieša sievas kailfoto un sociālā tīkla «Instagram» ļaunprātīgā izmantošanā. Sieviete savu vainu neatzina.

Sieviete sociālajā tīklā «Instagram» šantažējusi 35 gadus vecu azerbaidžāņu tirgotāju, pieprasot no viņa 100 000 ASV dolāru par fotogrāfijām, kurās viņa sieva redzama puskaila kopā ar savu bijušo draugu. Viņš pārskaitījis stjuartes bankas kontā 10 000 ASV dolāru.

«Viņa sacīja, ka man jāmaksā 10 000 dolāru par katru fotogrāfiju, pretējā gadījumā viņa nosūtīs tās manai ģimenei. Es esmu cienījams cilvēks savā valstī un šīs fotogrāfijas būtu apkaunojušas mani un manu meitu,» viņš piebilda.

Viņš par šantāžu ziņoja Dubaijas policijai. Kibernoziedzības nodaļa atrada sievieti, izmantojot viņas «Instagram» kontu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu