Avots: Spānijas premjers Katalonijas līderim pieprasa piecu dienu laikā viest skaidrību neatkarības jautājumā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs pieprasījis Katalonijas reģiona premjerministram Karlesam Pudždemonam piecu dienu laikā viest skaidrību jautājumā par to, vai viņš ir pasludinājis Katalonijas neatkarību vai nav, apliecināja avots Spānijas valdībā.

Ja Pudždemons apstiprinās, ka viņa reģions ir atdalījies no Spānijas, centrālā valdība dos viņam vēl piecas dienas laika pārdomāšanai līdz 19.oktobrim, pirms atcelt Katalonijas autonomijas statusu, sacīja avots.

Kā ziņots, Pudždemons, pamatojoties uz 1.oktobrī notikušā referenduma rezultātiem, otrdien parakstīja neatkarības deklarāciju, taču paziņoja, ka tās pasludināšana atlikta uz dažām nedēļām, lai varētu uzsākt sarunas ar Madridi.

Trešdienas rītā Rahojs pieprasīja Pudždemonam viest skaidrību, vai neatkarība tikusi pasludināta, vai nē, lai Madride varētu lemt par tās tālāko rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu