Britu eiroparlamentārietis aicina Vāciju maksāt poļiem reparācijas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Poļu izcelsmes britu eiroparlamentārietis Daniels Kavčinskis nosūtījis Vācijas kanclerei Angelai Merkelei adresētu vēstuli ar aicinājumu izmaksāt Polijai reparācijas par nacistu nodarīto kaitējumu Otrā pasaules kara laikā, ziņo Polijas Radio.

Kavčinskis, kurš pārstāv valdošo Konservatīvo partiju, aicinājis Berlīni «atmest iebildumus pret reparāciju maksāšanu Polijai par bezgalīgajiem upuriem un postījumiem Otrā pasaules kara laikā».

Eiropas Parlamenta deputāts atgādina, ka Polija nacistu okupācijas laikā zaudējusi vairāk nekā sešus miljonus pilsoņu, tostarp tikai 200 000 vien 1944.gada Varšavas sacelšanās laikā.

Aicinot uz «savstarpēju cieņu un izpratni», Kavčinskis norāda, ka jebkas mazāks nekā reparācijas būtu «izsmiekls par tiem nedaudzajiem atlikušajiem kara veterāniem, kuriem visu dzīvi ietekmējušas Ādolfa Hitlera izraisītās šausmas».

Kā ziņots, Polijas parlaments nesen atzinis, ka Varšavai ir tiesības pieprasīt Vācijai reparācijas.

Arī Polijas premjerministre Beāta Šidlo paziņojusi, ka Polijai pienākas reparācijas, taču viņa ļāvusi noprast, ka pagaidām valdība nav izšķīrusies, vai tās oficiāli pieprasīt.

Tikmēr Vācija kategoriski noraidījusi Polijas tiesības uz jebkādu reparāciju pieprasīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu