Lasvegasas viesnīcas darbinieks par šāvēju ziņoja dažas minūtes pirms slaktiņa

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lasvegasas viesnīcas «Mandalay Bay» darbinieks atklājis, ka esot kolēģiem ziņojis par šāviena trokšņiem no 64 gadus vecā Stīvena Padoka numura apmēram sešas minūtes pirms viņš no loga sāka apšaudīt tūkstošiem kantrīmūzikas festivāla apmeklētājiem ārpus viesnīcas, ziņo «The Independent». Padoks īsi pirms asiņainākā slaktiņa mūsdienu ASV vēsturē caur numura durvīm sašāva viesnīcas apsargu.

Klārka apgabala šerifs Džo Lombardo pirmdien paziņoja par izmaiņām iepriekš aprakstītajā notikumu secībā. Izrādās, ka Padoks dažas minūtes pirms uzbrukuma cilvēku pūlim caur durvīm raidīja simtiem šāvienu viesnīcas gaitenī. Tas ievērojami atšķiras no policijas iepriekšējās versijas, ka Padoks esot izbeidzis šaušanu uz koncerta apmeklētājiem, lai caur durvīm ievainotu neapbruņoto «Mandalay Bay» apsargu Hesusu Kamposu.

Viesnīcas saimniecības daļas darbinieks Stīvens Šuks intervijā raidorganizācijai NBC atklāja, ka esot pārbaudījis ziņojumu par 32.stāvā iestrēgušām avārijas izejas durvīm, kad atskanējuši šāvieni. Kājā ievainotais apsargs Šuku mudināja paslēpties, un viņš ar radiosakaru palīdzību ziņoja kolēģiem par notiekošo.

«Tikko kā šaušana beidzās, mēs aizskrējām tālāk pa gaiteni un atkal paslēpāmies. Tad šāvieni atsākās,» stāsta Šuks.

Arī Kamposs ar rācijas palīdzību lūdza palīdzību viesnīcas dispečeriem, apstiprināja policija. Nav zināms, kad viesnīca sazinājās ar policiju.

Jaunā informācija daudziem raisījusi pārdomas, vai ātrāka rīcība un policijas iesaistīšanās būtu varējusi novērst vai vismaz ātrāk izbeigt nežēlīgo uzbrukumu, kurā gāja bojā 58 cilvēki, neskaitot pašu Padoku.

«Mūsu policisti tur nokļuva tik ātri, cik tas bija iespējams, un rīkojās tā, kā bija apmācīti darīt,» iepriekš sacījis šerifa asistents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu