Zviedru žurnālistes slepkavība: netālu no Madsena zemūdenes maršruta atrod zāģi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dānijas policija netālu no maršruta, pa kuru pirms nogrimšanas devās izgudrotāja-pašdarbnieka Pētera Madsena zemūdene, atradusi zāģi, vēsta portāls «The Local». Tas varētu izrādīties nozīmīgs pavediens zviedru žurnālistes Kimas Vallas lietā. Viņa pēdējoreiz dzīva tika redzēta, iekāpjot Madsena zemūdenē, bet pēc vairākām dienām Kopenhāgenas krastos tika atrasts viņas torss ar nogrieztu galvu, rokām un kājām.

Kopenhāgenas policija apstiprināja, ka zāģis atrasts trešdien. Tas nodots kriminālizmeklētājiem, lai noskaidrotu, vai tas izmantots Vallas līķa sadalīšanai.

Šomēnes policija jūrā atrada maisu, kurā bija 30 gadus vecās Vallas galva, kājas un drēbes.

Madsens uzstāj, ka Valla mira nelaimes gadījumā, kad viņai uzkrita 70 kilogramus smagais zemūdenes lūkas vāks. Taču pēc Vallas galvas atrašanas Madsena advokāts izmeklētājiem paziņoja, ka viņa klients uz jautājumiem vairs neatbildēšot.

Vallas līķa autopsijā tika konstatētas 15 ar nazi durtas brūces sievietes dzimumorgānos un ribās. Tiek uzskatīts, ka tās radītas «apmēram viņas nāves laikā vai neilgi pēc tās». Taču precīzs nāves iemesls vēl nav noteikts.

Tiesa likusi paturēt Madsenu apcietinājumā vēl četrus mēnešus, kamēr turpinās izmeklēšana. Viņš noliedz vainu izvirzītajās apsūdzībās par Vallas nonāvēšanu un līķa sakropļošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu