Jaunā Polijas vēstniece Lietuvā: Svinēt Otrā pasaules kara beigas 9.maijā nav pamata

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Svinēt Otrā pasaules kara beigas 9.maijā nav pamata, jo šī diena 1945.gadā neatnesa brīvību nedz Lietuvai, nedz Polijai, ceturtdien paziņojusi jaunā Polijas vēstniece Lietuvā Uršula Doroševska, netieši norādot uz šo apstākli Lietuvas poļu vēlēšanu akcijas (LLRA) līderiem, kuri ne vienreiz vien piedalījušies 9.maija svinībās Viļņā.

«Otrā pasaules kara beigu svinēšana 9.maijā neatbilst patiesībai, jo mēs zinām, ka nedz Polijai, nedz Lietuvai šī diena nenozīmēja uzvaru. Nav iemesla šai dienā priecīgi svinēt kara beigas,» viņa norādījusi, piedaloties preses konferencē Viļņā.

Šādu nostāju Doroševska pauda jau septembrī, tiekoties ar Lietuvas poļu kopienas pārstāvjiem, tai skaitā gan ar LLRA līderi Valdemāru Tomaševski, gan ar viņa oponentiem.

Lietuvas poļu vēlēšanu akcijas politiķi 9.maija svinībās parasti piedalās kopā ar Lietuvas Krievu alianses pārstāvjiem. Vienā no šādām reizēm Tomaševskis uz svinībām ieradās, piespraudis tā dēvēto Georga lentīti, ko aktīvi izmanto arī prokremliskie kaujinieki Ukrainas austrumos.

Jaunā Polijas vēstniece Lietuvā Aukstā kara gados komunistiskajā Polijā darbojās pagrīdes presē

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu