Grībauskaite uzaicināta uz Davosas ekonomikas forumu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VALDA KALNINA / EPA

Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite uzaicināta nākamgad piedalīties Pasaules ekonomikas forumā Davosā, Šveicē, paziņojusi Lietuvas prezidentes kanceleja.

Grībauskaitei tā būs jau trešā reize, kad viņa piedalās šajā prestižajā pasākumā, kurā vienkopus pulcējas pasaules ietekmīgākie politiķi un ekonomisti.

Prezidente ceturtdien Viļņā tikās ar Davosas ekonomikas foruma dibinātāju Klausu Švābu, no kura saņēma uzaicinājumu.

Grībauskaite un Švābs apsprieda jomas, kurām Lietuvai jāpievērš īpaša uzmanība, lai palielinātu savu konkurētspēju pasaulē - jāuzlabo izglītības kvalitāte, jāattīsta inovācijas un aktīvi jāstrādā pie tā, lai pievilinātu un paturētu Lietuvā talantīgus cilvēkus.

Tika runāts arī par kiberdraudiem, un Švābs iepazīstināja ar savu ideju izveidot Ženēvā kiberdrošības centru.

Grībauskaite savukārt norādīja, ka Lietuva jau ir sasniegusi konkrētus rezultātus šajā jomā, proti, izveidojusi kiberdrošības centru, apstiprinājusi kiberdrošības plānus un regulāri rīko kiberdrošības mācības, un tādēļ varētu dalīties savā pieredzē.

Švābs, viesojoties Lietuvā, uzstāsies ar runu ikgadējā ekonomikas forumā un prezentēs savu monogrāfiju «Ceturtā industriālā revolūcija», kas izdota lietuviešu valodā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu