Pieci gadi teroristu gūstā: ģimene ar trim bērniem beidzot var atgriezties mājās

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pakistānas armija atbrīvojusi ģimeni, ko 2012.gadā Afganistānā ceļojuma laikā nolaupīja ar nemiernieku grupējumu «Taliban» saistīta teroristu organizācija. Pārim gūstā piedzima trīs bērni, un tagad ģimene beidzot varēs atgriezties mājās, vēsta CNN.

Kad «Hakani tīkls», ko ASV 2012.gadā pasludināja par teroristisku organizāciju, sagūstīja laulāto pāri, amerikāniete Kaitlana Kolmena bija bērna gaidībās. Gūstā piedzima vēl divi bērni.

Pakistānas armija apstiprināja, ka ASV drošības dienesti esot izsekojuši gūstekņu atrašanās vietu un ziņojuši par to Pakistānai, kad teroristi uz valsti pārvietoja 31 gadu veco Kolmenu un viņas vīru, 33 gadus veco kanādieti Džošua Boilu, ar bērniem.

«Hakani tīkls» publicēja vairākus video, kuros bija redzama ģimene, pieprasot atbrīvot trīs tās kaujiniekus, kas ieslodzīti Afganistānā. Nesenākais video tika publiskots pagājušā gada decembrī, un Kolmena tajā lūdza pielikt punktu «Kafkas romānu cienīgajam murgam».

Pēc ģimenes atbrīvošanas laikraksts «Toronto Star» intervēja Boila vecākus Lindu un Patriku, kuriem bija izdevies sazvanīt dēlu. «Tā bija pirmā reize piecu gadu laikā, kad dzirdējām viņa balsi,» stāsta Linda Boila. «Tas bija brīnišķīgi.»

Boila vecāki pateicās Pakistānas karavīriem, kuri «riskēja ar savām dzīvībām», lai izglābtu sagūstīto ģimeni. Viņi vēlas drīzumā pirmoreiz satikt savus mazbērnus.

ASV prezidents Donalds Tramps sacījis, ka veiksmīgā atbrīvošanas operācija esot «pozitīvs brīdis» ASV un Pakistānas attiecībās.

«Kolmenas kundze dzemdēja pāra trīs bērnus, kamēr viņi atradās gūstā,» teikts Baltā nama paziņojumā. «Tagad viņi ir brīvi.»

«Pakistānas valdības sadarbošanās ir zīme, ka tā ciena ASV vēlmi, lai vairāk tiktu darīts drošības veicināšanai reģionā,» piebilda Tramps.

Pakistānas amatpersona raidorganizācijai CNN sacīja, ka starp Pakistānas armiju un «Hakani tīklu» izcēlusies apšaude. Teroristiem netika piedāvāta gūstekņu apmaiņa pret ieslodzītajiem grupējuma biedriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu