Bēgļiem «pārāk lielas imigrācijas» dēļ liedz apmesties Vācijas pilsētā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/LETA

Lejassaksijas Iekšlietu ministrija trešdien aizliegusi bēgļiem turpmāk apmesties Zalcgiterē, jo pilsētā jau tā esot «ārkārtīgi liela imigrācija», kas rada integrācijas problēmas. Zalcgiteri, kas atrodas uz dienvidiem no Lejassaksijas galvaspilsētas Hannoveres, kopā ar tās aglomerāciju, kuru veido 31 municipalitāte un kas ietver vēl vairākas mazpilsētas un miestiņus, apdzīvo 106 000 cilvēku.

Ministrija norādījusi, ka ierobežojumi ir ārkārtas pasākums, kura mērķis ir nepieļaut imigrantu sociālo izslēgšanu.

Ministrija devusi rīkojumu Lejassaksijas imigrācijas iestādēm uzturēšanās atļaujām, kas tiek piešķirtas ārvalstniekiem, kuri ieguvuši bēgļu statusu, pievienot obligātu ierobežojošu klauzulu, kas liedz apmesties Zalcgiterē.

Lejassaksijas varasiestādes norādījušas, ka rīkojums izdots saskaņā ar Vācijas federālajiem likumiem.

Žurnāla «Focus» tīmekļa vietne ziņo, ka Vilhelmshāfene un Delmenhorsta, kas arī cieš no pārmērīga imigrantu skaita, vēlas, lai Lejassaksija ierobežotu bēgļu apmešanos arī šo abu pilsētu teritorijās.

Lejassaksija imigrantu integrācijas fondam šogad jau atvēlējusi desmit miljonus eiro. Arī nākamajam gadam paredzēti desmit miljoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu