Publisko Lasvegasas šāvēja autopsijas rezultātus

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lasvegasas slaktiņa sarīkotāja Stīvena Padoka līķa sekcijā nav atklāts smadzeņu audzējs vai citas nopietnas veselības problēmas, kas varētu izskaidrot viņa rīcību, atklājusi Lasvegasas policija. Izmeklētājiem joprojām nav pārliecinošas versijas par to, kas turīgajam pensionāram lika sarīkot asiņaināko apšaudi ASV mūsdienu vēsturē.

Klārka apgabala šerifs Džozefs Lombardo apliecināja, ka Padoka smadzenēs netika atklātas nekādas anomālijas, vēsta «The Independent». Iepriekš medijos izskanēja pieņēmumi, ka Padokam, iespējams, bijis smadzeņu audzējs vai garīgas problēmas.

Policija vēl gaida toksikoloģijas analīžu rezultātus, kas atklās, vai apšaudes laikā Padoks bija alkohola vai narkotiku reibumā.

Lombardo pauda pārliecību, ka izmeklētāji noskaidros šāvēja motivāciju. Tomēr divu nedēļu laikā pēc uzbrukuma tās joprojām nav izdevies.

Pagājušonedēļ policija pieļāva, ka Padokam varētu būt bijusi kāda nediagnosticēta garīga saslimšana. Pagaidām izslēgta versija par to, ka Padoka motivācija bija politiska.

«Mēs domājām, ka atradīsim kādu ideoloģisku, kādu ekonomisku, politisku vai sociālu iemeslu. Kādu medicīnisku iemeslu. Taču tādu vēl neesam atraduši,» atzina Lasvegasas policijas departamenta pārstāvis Kevins Makmahils.

Telekanāla ABC žurnālists viņam pajautāja, vai iespējams, ka Padoks slaktiņu sarīkojis tikai tāpēc vien, ka tas bija iespējams. «Tas ir iespējams, bet prātam to ir grūti aptvert. Nezinu, vai spēju to pieņemt,» atbildēja Makmahils.

Padoka dzīvesbiedre Merilū Denlija sacīja, ka viņai pirms slaktiņa neesot bijušas nekādas aizdomas, ka Padokam varētu būt garīgas problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu