Zviedrija drošības dēļ par sešiem mēnešiem pagarina robežkontroli

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sekojot Dānijas un Vācijas piemēram, Zviedrija piektdien paziņojusi, ka pagarinās robežkontroli vēl par sešiem mēnešiem līdz nākamā gada maijam. Eiropas Komisija (EK) jau ir informēta par šo lēmumu, atsaucoties uz tieslietu ministru Morganu Johansonu, ziņo Zviedrijas laikraksts «Sydsvenskan».

Līdzīgi kā Dānija un Vācija arī Zviedrija pamatoja savu lēmumu ar saspringto situāciju drošības jomā un teroraktu draudiem Eiropā.

Lai kontrolētu migrantu plūsmu, Šengenas zonas valstis Zviedrija, Dānija, Vācija, Austrija un Norvēģija 2015.gadā ieviesa kontroli uz robežām.

Sākotnēji bija domāts, ka šie pasākumi būs spēkā tikai sešus mēnešus, bet vēlāk tie tika vairākkārt pagarināti.

Zviedrijas ieviestā robežu kontrole ietekmē prāmju termināļus Zviedrijas dienvidos, kur ierodas daudzi ceļotāji no Vācijas un Dānijas.

Pārbaudes tiek veiktas arī uz Dāniju un Zviedriju savienojošā Ēresunda tilta, kas nodrošina vilcienu un autotransporta satiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu