Kirgizstānas prezidenta vēlēšanās uzvarējis ekspremjers Soronbajs Džeenbekovs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kirgizstānā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis bijušais premjerministrs Soronbajs Džeenbekovs, kuru izvirzījusi valdošā Sociāldemokrātiskā partija, liecina centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti, kas iegūti pēc 97% biļetenu saskaitīšanas.

Atbilstoši šiem rezultātiem Džeenbekovs ieguvis 54,22% balsu. 58 gadus vecais Džeenbekovs bija premjerministrs no pagājušā gada gada aprīļa līdz šā gada augustam, kad atkāpās no valdības vadītāja amata, lai kandidētu prezidenta vēlēšanās. Viņš iepriekš bijis lauksaimniecības ministrs un Ošas apgabala gubernators .

Otrajā vietā ir cits bijušais premjerministrs Omurbeks Babanovs, kurš bija neatkarīgais kandidāts un pārstāvēja opozīciju. Viņš saņēmis 33,47% balsu.

Vēlēšanu biļetenos bija vēl deviņi kandidāti, taču viņiem izdevies iegūt tikai dažus procentus balsu katram.

Prezidenta amata termiņš ir seši gadi, un viņš nedrīkst kandidēt uz otru termiņu pēc kārtas.

Pašreizējā prezidenta Almazbeka Atambajeva amata termiņš beigsies 1.decembrī. Atambajevs līdz ievēlēšanai par prezidentu 2011.gadā bija Sociāldemokrātiskās partijas līderis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu