Vēlēšanas Venecuēlā: diktatora Maduro valdība gūst uzvaru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Venecuēlas diktatora Nikolasa Maduro valdība guvusi pārliecinošu uzvaru svētdien notikušajās reģionālajās vēlēšanās, liecina oficiālie rezultāti. Opozīcija rezultātus atsakās atzīt. No 23 štatu gubernatoru amatiem Maduro sociālistu partija izcīnījusi 17, bet opozīcijas koalīcija «Demokrātiskās savienības apaļais galds» (MUD) - piecus, liecina Nacionālās vēlēšanu komisijas dati.

(Papildināta ziņa.)

Vēlēšanās piedalījušies 61,14% balsstiesīgo pilsoņu.

Valdība guvusi «zīmīgu uzvaru» pār sāncenšiem, norādīja Maduro.

«Opozīcijai ir pieci,» sacīja prezidents, piebilstot, ka viņa partija varētu gūt uzvaru vēl vienā štatā, kur oficiālie rezultāti vēl nav pasludināti.

MUD kampaņas vadītājs Heraldo Blaids savukārt sacīja, ka «mēs patlaban šos rezultātus neatzīstam. Mēs kā valsts esam ļoti nopietna brīža priekšā».

Viņš arī aicināja veikt rezultātu auditu pilnā apmērā.

Sabiedriskās domas aptaujas pirms vēlēšanām prognozēja opozīcijas uzvaru, neraugoties uz valdības netīrajiem trikiem centienos nepieļaut lielu vēlētāju aktivitāti.

Svētdienas vēlēšanas bija pirmā reize, kad opozīcija iesaistījās vēlēšanu cīņās pēc 2015.gada parlamenta vēlēšanām, kurās opozīcija guva pārliecinošu uzvaru.

Maduro centies nostiprināt varu pēc četriem protestu mēnešiem, kuros dzīvību zaudējuši 125 cilvēki, un Satversmes sapulces izveidošanas, kurā pārsvarā sapulcēti prezidenta atbalstītāji un kas cenšas pārņemt varu no Nacionālās sapulces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu