No teroristu gūsta atbrīvotā ģimene: «Mūsu bērns pirmoreiz ieraudzīja saules gaismu»

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Gandrīz piecus gadus teroristu gūstā Afganistānā pavadījusī ģimene sāk apjaust, cik milzīgu iespaidu atstājuši nebrīvē aizvadītie gadi. Tēvs Džošua Boils atzina, ka atbrīvošanas operācijas laikā Pakistānā piepeši esot sapratis - viņa vidējais bērns, kas piedzima teroristu gūstā, nekad iepriekš nebija redzējis saules gaismu, vēsta raidorganizācija CNN.

Kanādieti Boilu un viņa sievu, amerikānieti Kailanu Kolmenu, 2012.gadā Afganistānā sagūstīja ar «Taliban» saistītā teroristu organizācija «Hakani tīkls». Kolmena tobrīd bija bērna gaidībās. ASV drošības dienestiem sadarbojoties ar Pakistānu, gandrīz piecus gadus vēlāk izdevās izglābt ģimeni, kurā jau auga trīs bērni.

«Mēs esam salauzti, un mēs to negaidījām,» par savām sajūtām pēc atbrīvošanas sacīja Boils.

Pakistānas spēkiem izdevās ģimeni atbrīvot pēc apšaudes ar «Hakani tīkla» teroristiem. Kamēr lidoja lodes, Boils saprata, ka viens no viņa bērniem vēl nekad nebija redzējis dienasgaismu. «Tā bija pirmā reize viņa mūža, kad viņš redzēja sauli. Viņš nezināja, ka pasaulē ir saule,» teica Boils.

«Mēs piecus gadus centāmies sevi pārliecināt, ka viss būs labi. Tikko kā tiksim no šejienes prom, tikko kā būsim atpakaļ pie savām ģimenēm, mēs būsim tik laimīgi,» stāsta Boils. «Liels pārsteigums, ko nebijām gaidījuši - tā nenotika. Abi esam ļoti satraukti. Nevis savu traumu dēļ, bet gan tāpēc, ka neapzinājāmies, cik salauzta ir mūsu ģimene.»

Piektdien, atgriežoties dzimtajā Kanādā, Boils žurnālistiem atklāja gūstā piedzīvotās šausmas - kā teroristi izvaroja viņa sievu un deva atļauju «nogalināt manu mazo meitu».

Boils norāda, ka pāris uz Afganistānu devies palīdzēt vietējiem iedzīvotājiem, taču nenoraidīja iepriekš medijos izskanējušo versiju, ka Boils un Kolmena uz turieni devušies kā tūristi. «Iemesls uz kaut kurieni doties nav tikai melns vai balts,» viņš teica, atzīstot, ka zinājis par iespējamajām briesmām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu