Katalonija tā arī nevieš skaidrību, vai pasludinājusi neatkarību no Spānijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Katalonijas reģiona valdības vadītājs Karless Pudždemons pirmdien vēstulē informējis Spānijas centrālo valdību, ka vēlas «atlikt» uz diviem mēnešiem soļus, kas būtu vērsti uz reģiona neatkarību, lai varētu sākt sarunas ar Madridi. Taču viņš tā arī nav skaidri devis atbildi uz Spānijas jautājumu, vai Katalonija ir pasludinājusi neatkarību.

«Nākamos divus mēnešus mūsu galvenais mērķis ir iesaistīt jūs dialogā» un ļaut «starptautiskajiem, spāņu un katalāņu» vidutājiem «atvērt sarunu ceļu».

Kā norāda ziņu aģentūra «Associated Press», Pudždemons vēstulē Spānijas centrālajai valdībai tomēr nav viesis skaidrību par to, vai viņš ir pasludinājis Katalonijas neatkarību no Spānijas.

Pagājušajā nedēļā Spānija pieprasīja Pudždemonam līdz pirmdienai skaidri formulēt, vai Katalonija ir atdalījusies no Spānijas.

Pirmdienas vēstulē Pudždemons uz jautājumu «vai jūs esat pasludinājis Katalonijas neatkarību» nav atbildējis ar «jā» vai «nē», kā to bija pieprasījusi Spānijas valdība.

Kā ziņots, Katalonijas premjerministrs Pudždemons, pamatojoties uz 1.oktobrī notikušā referenduma rezultātiem, otrdien parakstīja neatkarības deklarāciju, taču paziņoja, ka tās pasludināšana atlikta uz dažām nedēļām, lai varētu uzsākt sarunas ar Madridi.

Spānijas premjerministrs Marjano Rahojs pieprasīja Pudždemonam līdz pirmdienas rītam viest skaidrību, vai neatkarība tikusi pasludināta, vai nē, lai Madride varētu lemt par savu tālāko rīcību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu