Ieskaties, kā būvē pasaulē lielāko kruīza kuģi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News/Scanpix

Kompānija «Royal Caribbean» par trim nedēļām pasteidzinājusi pasaulē lielākā kruīza kuģa «Symphony of the Seas» pirmo reisu, jo tā būvniecība sokas ātrāk, nekā plānots, vēsta «USA Today». Pirmais brauciens - piecas dienas ilgs ceļojums no Spānijas uz Itāliju - notiks nākamā gada 31.martā.

Savukārt aprīlī plānoti kruīzi no Spānijas uz Franciju un Itāliju. Tie būs garāki, un pasažieri uz klāja aizvadīs septiņas naktis.

Sākotnēji bija paredzēts, ka «Symphony of the Seas» pirmais brauciens būs 2018.gada 21.aprīlī.

Foto: Caters News/Scanpix

Kruīza kuģī pietiek vietas vairāk nekā 6000 pasažieriem. Tajā ir vairākas atpūtas telpas, bāri un restorāni.

«Symphony of the Seas» būvēšana notiek «STX France» kuģu būvētavā Francijā, un tā ilgst vairāk nekā gadu. Jūnijā tika pabeigta kuģa konstrukcija un ārpuse. Pašlaik notiek interjera iekārtošana.

Iepriekšējais rekords par pasaulē lielāko kruīza kuģi pieder «Royal Caribbean» 226 963 tonnas smagajam kuģim «Harmony of the Seas». Jaunais «Symphony of the Seas» būs par 3000 tonnām smagāks.

Jaunajā kuģī tiks ieviesti vairāki jauninājumi, piemēram, divstāvīga ģimenes kajīte, kurā uz apakšējo stāvu varēs nošļūkt ar slidkalniņa palīdzību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu