No komas pamodusies sieviete, kurai Lasvegasas slaktiņā iešāva galvā

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Lasvegasas slaktiņš bija nāvējošākā apšaude ASV mūsdienu vēsturē, kurā bojā gāja 58 cilvēku, neskaitot pašu šāvēju Stīvenu Padoku, un vēl gandrīz 500 cilvēki tika ievainoti. Taču apmēram divas nedēļas pēc slaktiņa tika saņemta priecīga vēsts - 27 gadus vecā Tīna Frosta, kura tika sašauta galvā, atmodusies no komas un spērusi pirmos soļus, vēsta «The Independent».

Mērilendas štata iedzīvotāja Frosta uz «Route 91 Harvest» kantrīmūzikas festivālu devās kopā ar mīļoto vīrieti Ostinu Hjūzu. Pāris atradās skatītāju pūlī, kad 64 gadus vecais Padoks pa tuvējās viesnīcas «Mandalay Bay» logu sāka apšaudīt koncerta apmeklētājus. Hjūzs uzbrukumā necieta, taču Frostai lode trāpīja galvā un skāra labo aci, kuru nācās izņemt. Viņai tika izoperēta daļa no pieres kaula.

Frosta gandrīz divas nedēļas atradās mākslīgi izraisītā komā un pieslēgta pie elpināšanas aparāta, jo pati paelpot nevarēja, raksta «The Washington Post». Taču piektdien jaunā sieviete atmodās no komas.

«Viņa tikai mazliet atver kreiso aci un paskatās uz mums, kustina kāju, kad skan mūzika, spiež mūsu rokas un pat parādīja Ostinam paceltu īkšķi, kad viņš to prasīja,» Frostas māte Mērija raksta portālā «GoFundMe», kur jaunās sievietes ārstēšanai jau savākts pusmiljons dolāru. «Dažreiz viņa ar roku sit līdzi mūzikas ritmam, kā arī šodien ar medmāsu atsāka staigāt - trīs soļus līdz krēslam un trīs soļus atpakaļ līdz gultai.»

Kad Frosta nonāca slimnīcā, ārsti brīdināja, ka cerības uz viņas atveseļošanos esot mazas. Taču kādreizējā futboliste cīnījās par savu dzīvību un pārsteidza mediķus.

«Mēs ļoti lepojamies ar Tīnu un apbrīnojam katru viņas kustību,» raksta Frostas ģimene.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu