Izraēla veikusi uzlidojumu Sīrijas pretgaisa aizsardzības baterijai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas armija pirmdien paziņoja, ka tā Sīrijā uz austrumiem no Damaskas veikusi uzlidojumu pretgaisa aizsardzības baterijai, šādi reaģējot uz izraēliešu lidmašīnu apšaudīšanu. Izraēlas lidmašīnas apšaudītas, kad tās veikušas regulāru izlūkošanas lidojumu virs Libānas, sacīja armijas preses pārstāvis.

Lidmašīnas neskartas atgriezušās Izraēlā, bet Sīrijas pretgaisa aizsardzības baterija «padarīta kaujas nespējīga», viņš piebilda.

«Mēs uzskatām, ka Sīrijas režīms ir atbildīgs par pretgaisa aizsardzības vienības uguni un jebkuru uzbrukumu no Sīrijas teritorijas,» žurnālistiem sacīja armijas preses sekretārs Jonatans Konrikuss.

Izraēlas armija arī norādīja, ka nevēlas situācijas eskalāciju.

Izraēla pamatā centusies izvairīties no tiešas iejaukšanās Sīrijas pilsoņkarā, tomēr tā atzīst, ka ir veikusi vairākus desmitus uzlidojumu, lai apturētu bruņojuma piegādes Libānas šiītu grupējumam «Hizbollah».

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu