Madsens pirms žurnālistes pazušanas draugam stāstījis par labāko vietu, kur noslēpt līķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX DENMARK / REUTERS

Dāņu izgudrotāja Pētera Madsena draugs zviedru tabloīdam «Aftonbladet» pirms zviedru žurnālistes Kimas Vallas pazušanas stāstījis, ka Kjoges līcis Dānijā esot labākā vieta līķa paslēpšanai. Tieši tur tika atrasts 30 gadus vecās Vallas torss, nogrieztā galva un kājas un vēlāk arī zāģis, kas varētu būt saistīts ar žurnālistes slepkavību.

Nenopietni domātā diskusija notikusi kādā zinātnes entuziastu sanākšanā. «Mēs par to vēlāk domājām,» izdevumam «Aftonbladet» atklāj draugs, kura vārds nav nosaukts. «Toreiz nešķita dīvaini par to runāt, taču tagad izskatās, ka varbūt viņš no tā iedvesmojās.»

Zinātnes entuziasti bija vienisprātis, ka Kjoges līcis būtu vispiemērotākā vieta, kur atbrīvoties no cilvēka līķa, jo tur ir intensīva satiksme un niršanas ierobežojumi, kā arī tur būtu grūti izmantot hidrolokatoru.

Valla Madsena zemūdenē iekāpa 10.augustā. Drīz vien zemūdene nogrima, un 46 gadus vecais Madsens tika izglābts. Viņš apgalvo, ka sieviete gāja bojā nelaimes gadījumā, kad viņai uzkrita smags lūkas vāks.

21.augustā tika atrasts Vallas torss ar nogrieztu galvu, rokām un kājām, kurā bija vairākas durtas brūces. Oktobrī Kjoges līcī izdevās atrast viņas galvu un kājas.

Madsenam izvirzīta apsūdzība Vallas slepkavībā un līķa apgānīšanā. Viņš noliedz vainu. Madsens sākotnēji policijai sniedzas dažādas versijas par notikušo, taču pēc Vallas galvas atrašanas atteicās turpināt atbildēt uz izmeklētāju jautājumiem.

Kā ziņots, Madsena datora cietajā diskā tika atrasti video ar sieviešu nogalināšanas un sakropļošanas kadriem, taču viņš uzstāj, ka video neesot viņa un cietais disks esot bijis pieejams visiem viņa kolēģiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu