Spānijas tiesa apcietina Katalonijas separātistu līderus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Spānijas tiesa pirmdien lika apcietināt divus ietekmīgus Katalonijas separātistu līderus, kuri tiek apsūdzēti par «musināšanu». Tiesa lika apcietināt Katalonijas neatkarību atbalstošās nevalstiskās organizācijas Katalāņu nacionālā sapulce (ANC) līderi Džordi Sančesu un organizācijas «Omnium Cultural» līderi Džordi Kuišaru.

«Valsts spēlē provokācijas (..) bet tauta uz tām neiekritīs,» paziņoja Katalonijas valdības pārstāvis sakariem ar presi Džordi Turulls.

Abu apcietināto vadītās organizācijas aicinājušas katalāņus uz protestiem.

Jau vēstīts, ka Spānijas tiesa pirmdien noraidīja prokuratūras prasību piemērot apcietinājumu par musināšanu apsūdzētajam Katalonijas reģionālās policijas priekšniekam Džuzepam Luisam Trapero.

Kā vēsta aģentūra EPA, Trapero tomēr liegts izbraukt no valsts, viņam konfiscēta pase un reizi divās nedēļās Trapero jāpiesakās tiesnesim.

Spānijas centrālā valdība vaino Katalonijas reģionālo policiju bezdarbībā un tiesu rīkojumu nepildīšanā, nemēģinot apturēt 1.oktobrīn notikušo neatkarības referendumu, kura rīkošanu Madride bija atzinusi par antikonstitucionālu un aizliegusi.

Katalonijas reģiona premjerministrs Karless Pudždemons pretēji Madrides prasībai nav līdz pirmdienas rītam viesis skaidrību jautājumā par to, vai viņš ir pasludinājis Katalonijas neatkarību.

Madride tikmēr devusi Katalonijas valdībai laiku līdz ceturtdienai viest skaidrību jautājumā par to, vai reģiona valdības vadītājs Karless Pudždemons ir pasludinājis neatkarību.

Kā ziņots, Pudždemons, pamatojoties uz 1.oktobrī notikušā referenduma rezultātiem, otrdien parakstīja neatkarības deklarāciju, taču paziņoja, ka tās pasludināšana atlikta uz dažām nedēļām, lai varētu uzsākt sarunas ar Madridi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu