Maltā auto sprādzienā nogalināta korupcijas atmaskotāja

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maltā pirmdien mīnēta auto sprādzienā nogalināta pazīstamā žurnāliste un blogere Dafne Karuana-Galicija, kas savos rakstos vairākkārt apsūdzējusi premjerministru Džozefu Muskatu un viņa tuvākā loka cilvēkus korupcijā.

53 gadus vecā žurnāliste tika nogalināta netālu no savām mājām salas ziemeļos.

Sprādziena spēks saplosīja Karuanas-Galicijas automašīnu gabalos, bet žurnālistes ķermeni iesvieda līdzās esošajā laukā, pastāstīja liecinieki.

Maltas premjers nosodījis uzbrukumu un licis drošības struktūrām veltīt maksimālus pūliņus, lai vainīgos sauktu pie atbildības.

Karuana-Galicija rakstīja par Panamas ofšoru lietu un korupciju Maltā. Viņas bloga ieraksti bieži vien piesaistīja vairāk lasītāju, nekā ir visu Maltas laikrakstu kopējā tirāža, vēsta «The Guardian».

Viņas nesenākie raksti pievērsās Maltas premjeram Muskatam un diviem viņam pietuvinātiem cilvēkiem, sasaistot trim vīriešiem piederošos ofšora uzņēmumus ar Maltas pasu tirgošanu un no Azerbaidžānas valdības saņemtiem maksājumiem.

Vietējie mediji vēsta, ka Karuana-Galicija pirms divām nedēļām policijai ziņojusi par viņai izteiktiem nāves draudiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu