Irākiešu spēki sagrābuši kurdu jezīdu pilsētu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irākiešu spēkiem turpinot operāciju kurdu kontrolētajās teritorijās, kas atrodas ārpus Kurdistānas autonomā reģiona robežām, ieņēmuši kurdu jezīdu pilsētu Sindžāru, pavēstīja paramilitārā grupējuma pārstāvji.

Tautas mobilizācijas spēki, kuros pamatā ir Irānas apmācīti šiītu karotāji, apliecināja, ka kurdu spēki Sindžāru pametuši bez kaujām.

Sindžāra kļuvusi bēdīgi slavena kā vieta, kur pieredzētas vienas no šaušalīgākajām džihādistu grupējuma «Islāma valsts» zvērībām.

Džihādisti 2014.gadā tur nogalināja tūkstošiem jezīdu vīriešu, bet simtiem sieviešu tika padarītas par seksa verdzenēm. Džihādistu zvērības pret jezīdiem bija viens no faktoriem, kas izraisīja ASV iejaukšanos konfliktā.

Irākas centrālās valdības bruņotie spēki operāciju kurdu kontrolētajās teritorijās ārpus Kurdistānas autonomā reģiona uzsākuši pēc 25.septembra referenduma, kurā Irākas kurdi - kā autonomajā reģionā, tā strīdus teritorijās - nobalsoja par neatkarību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu