ASV ziņo par Krievijas centieniem ietekmēt melnādainos aktīvistus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV melnādainie aktīvisti tikuši ietekmēti Krievijas interesēs un ar tās finansiālu atbalstu, vēsta ASV telekanāli ABC un CNN.

Organizācijas «Black Fist» un «BlackMattersUS» esot saistītas ar Sanktpēterburgā bāzēto «troļļu fabriku»- Interneta pētījumu aģentūru. Manipulāciju mērķis bijis saasināt spriedzi ASV un, iespējams, organizēt nekārtības.

CNN vēsta par melnādaino pašaizsardzības kursiem, kurus rīkojusi «Black Fist». Organizācijas tīmekļa vietne joprojām darbojas, bet tās grupa sociālajā tīklā «Facebook» slēgta. Tās darbību apturējuši sociālā tīkla administratori Krievijas iejaukšanās izmeklēšanas ietvaros.

Kongresa izmeklētāji ABC atzinuši, ka Krievijas aģenti izmantojuši abas organizācijas, kontaktējušies ar amerikāņiem, lai «iedrošinātu viņus palīdzēt organizēt demonstrācijas, veikt pašaizsardzības apmācības un veidot mūzikas video. Dažos gadījumos šie aktīvisti pat saņēmuši finansiālu palīdzību».

Kā telekanālam skaidroja kongresmenis Ēriks Svolvels, kurš ir iepazinies ar Krievijas ierakstiem sociālajos medijos, ko Kongresam nodevuši «Facebook» un «Twitter», «šajā stratēģijā, kā šķiet, sajaukta balsošanas apslāpēšana, baiļu sēšana un centieni darīt visu iespējamo, lai viņu vēlamais kandidāts Donalds Tramps sakautu Hilariju Klintoni».

Abi telekanāli arī uzsver, ka Krievijas aktivitātes turpinājušās arī pēc ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu