Trim Somijas pilsoņiem par plāniem karot Sīrijā izvirza apsūdzības terorismā

LETA/YLE
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Somijas prokuratūra trim tās pilsoņiem par plāniem piedalīties Sīrijas konfliktā kā ārvalstu karotājiem izvirzījusi apsūdzības plānos pastrādāt teroraktus.

Apsūdzētie neatrodas apcietinājumā un pēc izmeklēšanas pabeigšanas viņiem atcelts ceļošanas aizliegums.

Ģenerālprokuratūra paziņoja, ka viens no viņiem arī tiek turēts aizdomās par apmācības sniegšanu pastrādāt teroraktus un vēl viens tiek turēts aizdomās par citu savervēšanu pastrādāt teroraktus.

Noziegumi pastrādāti laika posmā no 2012.gada nogales līdz 2013.gada vasarai. Aizdomās turamie bija plānojuši piedalīties Sīrijas konfliktā kā ārzemju karotāji.

Nacionālais izmeklēšanas birojs iepriekš paziņoja, ka Somijas pilsoņu grupa bija izlēmusi doties uz kara zonu Sīrijā un izveidot palīdzības organizāciju kā aizsegu saviem plāniem.

Četru vīriešu grupa galu galā nonāca Sīrijā 2013.gada jūnijā. Viens no viņiem tika nogalināts, bet pārējie trīs aizturēti Helsinku reģionā 2014.gadā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu