Maltas žurnālisti nogalināja no attāluma detonēts spridzeklis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izmeklētāji Maktā uzskata, ka automašīnas sprādzienā mirusī žurnāliste un korupcijas atmaskotāja Dafne Karuana-Galicija tika nogalināta, no attāluma detonējot viņas auto apakšā piestiprinātu spridzekli, vēsta BBC.

Teorija balstīta uz pirmajiem izmeklēšanas rezultātiem par pirmdien notikušo sprādzienu. Sprādziena spēks saplosīja Karuanas-Galicijas automašīnu gabalos, bet žurnālistes ķermeni iesvieda līdzās esošajā laukā, pastāstīja liecinieki.

Karuana-Galicija rakstīja par Panamas ofšoru lietu un korupciju Maltā. Viņas bloga ieraksti bieži vien piesaistīja vairāk lasītāju, nekā ir visu Maltas laikrakstu kopējā tirāža, vēsta «The Guardian».

Viņas nesenākie raksti pievērsās Maltas premjeram Džozefam Muskatam un diviem viņam pietuvinātiem cilvēkiem, sasaistot trim vīriešiem piederošos ofšora uzņēmumus ar Maltas pasu tirgošanu un no Azerbaidžānas valdības saņemtiem maksājumiem.

Pēc Karuanas-Garsijas nāves Maltas žurnālisti Valletā sarīkoja demonstrāciju, lai parādītu, ka 53 gadus vecās žurnālistes nāve nav iebeidējusi viņas kolēģus.

Karuanas-Garsijas dēli ceturtdien atteicās piedalīties valdības kampaņā, kas sola viena miljona eiro atlīdzību par informāciju, kas novestu pie vainīgā notiesāšanas.

Viņi arī aicināja Muskatu atkāpties no amata. «Izrādi politisko atbildību un atkāpies no amata. Atkāpies, jo nespēji nodrošināt mūsu pamatbrīvības,» norāda žurnālistes dēli.

Viņi arī mudināja Maltas policijas komisāru un ģenerālprokuroru nomainīt ar «ierēdņiem, kuri nebaidīsies publiskot pierādījumus pret [Muskatu] un tiem, ko viņš aizsargā».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu