ASV un Turcija panāk progresu vīzu strīda risināšanā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Seth Wenig / TT NYHETSBYRÅN

ASV un Turcija panākušas ievērojamu progresu sarunās strīda atrisināšanai par vīzām, taču Vašingtona turpina protestēt pret tās diplomātisko misiju turku darbinieku aizturēšanu, paziņojis Valsts departaments.

Uz Turciju devusies ASV delegācija un sarunās panākts ievērojams progress, sacīja ASV Valsts departamenta preses pārstāve Hetere Nauerta. Pēc viņas teiktā, ASV paliks iesaistītas jautājumu risināšanā, lai ātri atjaunot normālas vīzu procedūras.

ASV diplomātiskās pārstāvniecības Turcijā 8.oktobrī pārtrauca visu ar neimigrācijas vīzām saistīto pakalpojumu sniegšanu.

Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Turcijas varasiestādes 4.oktobrī aizturēja ASV ģenerālkonsulāta Stambulā preses dienesta darbinieku Metinu Topuzu, Turcijas pilsoni bez diplomātiskās imunitātes, apsūdzot viņu saistībā ar ASV dzīvojošo islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu, kuru Ankara uzskata par vainīgu pagājušā gada 15.jūlija puča organizēšanā.

Topuzam izvirzītas apsūdzības sakaros ar gilenistu organizāciju un spiegošanā, un tiesa viņam noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Lēmums par vīzu pakalpojumu apturēšanu stājās spēkā nekavējoties, lai pēc iespējas samazinātu apmeklētāju skaitu, kamēr turpinās šī izvērtēšana, uzsvērusi vēstniecība.

Reaģējot uz šo ASV lēmumu, Ankara paziņojusi, ka pārtrauc neimigrācijas vīzu izsniegšanu Savienoto Valstu pilsoņiem.

Neimigrācijas vīzas izsniedz personām, kas valstī ierodas tūrisma, darījumu, pagaidu darba, mācību vai personīgos nolūkos. Savukārt imigrācijas vīzas izsniedz tiem, kuri pārceļas uz pastāvīgu dzīvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu