Obama un Bušs pauž satraukumu par politisko klimatu ASV

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušie ASV prezidenti Baraks Obama un Džordžs Bušs pauduši satraukumu par pašreizējo politisko klimatu ASV, slēpti nosodot pašreizējā prezidenta Donalda Trampa vadību.

Obama aicināja amerikāņus noraidīt «šķelšanas un baiļu» politiku, savukārt Bušs kritizēja «iebiedēšanu un aizspriedumus» valsts dzīvē. Abi eksprezidenti runāja atsevišķos pasākumos un neviens neminēja Trampu vārdā.

Sakot runu demokrātu partijas priekšvēlēšanu kampaņas pasākumā Ņuarkā, Obama pavēstīja, ka amerikāņiem «jāraida vēstījums pasaulei, ka mēs noraidām šķelšanas politiku, mēs noraidām baiļu politiku».

«Mums nevar būt tā pati vecā šķelšanas politika, kuru mēs esam redzējuši tik daudzas reizes iepriekšējos gadsimtos. Mēs domājām, ka dažas no politikām, kuras mēs redzam tagam, mēs esam nolikuši malā. Klausieties, šis ir 21.gadsimts, nevis 19.gadsimts,» sacīja Obama.

Dažas stundas iepriekš Bušs uzrunā Ņujorkā pavēstīja, ka «tumsonība, šķiet, ir iedrošināta. Šķiet, ka mūsu politika ir vājāka pret sazvērestības teorijām un klajiem safabricējumiem.»

«Ir pazīmes, ka izplēnējusi intensitāte demokrātijas atbalstam, it īpaši jaunatnes vidū,» sacīja Bušs. «Brīžiem šķiet, ka spēki, kas mūs sašķeļ, ir spēcīgāki par spēkiem, kas mūs vieno.»

Abi bijušie prezidenti līdz šiem lielākoties izvairījušies publiski komentēt Trampa politiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu