Malaizija atsāks pazudušās lidmašīnas MH370 meklēšanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijas valdība panākusi vienošanos ar ASV kompāniju par mīklainos apstākļos pazudušo MH370 pasažieru lidmašīnu, pavēstījis Austrālijas transporta ministrs Darens Česters. Ja lidmašīna netiks atrasta, kompānija uzņemsies ar meklēšanu saistītos izdevumus.

«Malaysia Airlines» lidmašīna ar 239 pasažieriem un apkalpes locekļiem pazuda 2014.gada 8.martā, nezināmu iemeslu dēļ mainot kursu lidojumā starp Kualalumpuru un Pekinu.

Teju trīs gadus ilgusī meklēšana Indijas okeānā tika izbeigta šā gada janvārī, tā arī neatrodot nekādas lidmašīnas pēdas. Meklēšanas operācijas izmaksas sasniedza apmēram 133 miljonus eiro.

Česters norāda, ka Teksasā bāzētā kompānija «Ocean Infinity» pārmeklēs 25 000 kvadrātmetru lielu platību, ko Austrālijas Transporta drošības birojs nesenā pārskatā atzina par iespējamu MH370 avārijas vietu.

Ja «Ocean Infinity» neizdosies atrast lidmašīnas atliekas, Malaizijai par meklēšanas operāciju nebūs jāmaksā. Taču veiksmīga uzņēmuma gadījumā kompānija, visticamāk, saņems prāvu summu no Malaizijas valdības, kā arī lielu atpazīstamību, raidorganizācijai BBC paskaidroja industrijas eksperts.

Piedāvājumus meklēt pazudušo lidmašīnu Malaizijas valdībai izteica trīs kompānijas - «Ocean Infinity», kā arī vēl divi uzņēmumi no Nīderlandes un Malaizijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu