Austrijas prezidents valdības veidošanu uztic 31 gadu vecajam Kurcam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Austrijas prezidents Aleksandrs van der Bellens piektdien uzdevis jauno valdību veidot parlamenta vēlēšanās visvairāk balsu saņēmušās konservatīvās Tautas partijas (ÖVP) līderim Sebastianam Kurcam.

Sagaidāms, ka 31 gadu vecais Kurcs tagad sāks sarunas ar galēji labējo Brīvības partiju (FPÖ), kas potenciāli Eiropas Savienībai (ES) varētu radīt jaunas problēmas.

Svētdien notikušajās parlamenta vēlēšanās ÖVP saņēma 31,5% balsu, sociāldemokrātus ar 26,9% atstājot otrajā vietā, liecina ceturtdien izplatītie galīgie rezultāti.

FPÖ, kas ir kritiski noskaņota pret ES, ierindojusies trešajā vietā ar 26% balsu.

Saņēmis valdības veidošanas mandātu, Kurcs sacīja, ka tagad veiks visu pārējo partiju izpēti un tad sāks koalīcijas sarunas.

«Es gribu jaunu politisko kultūru, jaunu politisko stilu,» viņš sacīja. «Es gribu tādu valdību, kurai būs drosme un apņēmība Austrijā panākt patiesas pārmaiņas.»

Kurcs pirms tam bija Austrijas ārlietu un integrācijas lietu ministrs. Viņš amatā stājās 27 gadu vecumā - agrāk nekā jebkuras citas Eiropas valsts ārlietu ministrs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu