Vācijā koalīcijas veidošanas sarunās būtisku progresu panākt neizdodas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FABRIZIO BENSCH / REUTERS

Vācijas kancleres Angelas Merkeles centieni izveidot jauno valdību piektdien iegāja jaunā fāzē, tomēr būtisku progresu trīspusējās koalīcijas veidošanās sarunās gūt neizdevās.

Sarunās par koalīcijas izveidi starp Merkeles vadītajiem kristīgajiem demokrātiem (CDU), to Bavārijas meitaspartiju - Kristīgi sociālo savienību (CSU), liberālo Brīvo demokrātu partiju (FDP) un «zaļajiem» piektdien pirmo reizi piedalījās visu iesaistīto pušu līderi.

Sarunās notika «vispārējas debates», kā arī «pāris prāta vētras idejas, pāris tumši mākoņi, bet pērkons neparādījās», norādīja «zaļo» delegāts Mihaels Kelners.

FDP līderis Kristiāns Lindners paziņoja, ka viņš sarunās nav redzējis nekādu ievērības cienīgu progresu.

Tikmēr CDU ģenerālsekretārs Pēters Taubers uzsvēra, ka arī pēc piecas stundas ilgušajām konsultācijām «joprojām ir daudzi temati», par kuriem jārunā.

Nākamās sarunas par tādiem jautājumiem kā nodokļi, budžets un Eiropas Savienība (ES) notiks otrdien, pavēstīja CSU ģenerālsekretārs Andreass Šeiers.

Vēl ierodoties uz sarunām, Merkele atzina, ka pastāv daudzas atšķirības partiju pozīcijās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu