Minhenē aizturētais uzbrucējs visticamāk ir cilvēks ar garīga rakstura problēmām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: THOMAS POEPPEL / DEDINAG / DEDINAG

Vīrietis, kurš aptuveni uz trim stundām ar savu rīcību bija licis krietni sarosīties Minhenes policijai, patlaban jau ir aizturēts un pilsētas iedzīvotāji var atviegloti uzelpot. Pašlaik kārtības sargiem vairs nav nekādu šaubu, ka aizturētais 33 gadus vecais Vācijas pilsonis ir vainojams uzbrukumos nejaušiem garāmgājējiem – sešiem vīriešiem, vienai sievietei un 12 gadus vecam bērnam, tā, atsaucoties uz Minhenes policijas priekšnieka Hubertus Andrä teikto, ziņo žurnāls «Der Spiegel».

Vīrietis jau agrāk bija nonācis tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā saistībā ar vardarbīgiem uzbrukumiem, zādzībām un ar narkotiku lietošanu saistītiem noziegumiem. Pie aizturētā atrasts arī noziegumu pastrādāšanā izmantotais ierocis – nazis. Par vīrieša rīcības motīviem skaidrības joprojām nav, taču policija neizslēdz iespēju, ka tās ir psihiska rakstura problēmas. Politiski, reliģiski vai teroristiski rīcības iemesli tiek pilnībā izslēgti.

Vīrietis ap plkst.8:15 [pēc Viduseiropas laika] uzbrucis astoņām personām Minhenes austrumos – sešiem vīriešiem, vienai sievietei un 12 gadus vecam bērnam. Cietušie patlaban sniedz liecības kriminālpolicijai. Viņu vidū ir pieci Vācijas pilsoņi, kā arī viens rumānis un viens Itālijas valstspiederīgais. Ap plkst.11:30 aizdomās turamais pamanīts Ottenbrunnera ielā, kur arī operatīvi aizturēts.

Uzbrucējs sākotnēji pārvietojies ar melnu velosipēdu. Viņa notveršanai lielā mērā palīdzējis fakts, ka kopš piektdienas vakara Minhenes centrālajā daļā uz 54 stundām ir apturēta tramvaju satiksme. Līdz ar to vīrietim praktiski nebija nekādu iespēju pamest nozieguma vietas ar sabiedrisko transportu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu