Mobilais tālrunis iezvanās vienu vai divas reizes un apklust - labāk neatzvanīt

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mobilais tālrunis iezvanās vienu vai divas reizes un apklust, samulsušais zvana saņēmējs atzvana uz norādīto numuru un šķiras no prāvas naudas summas - daudzu Īrijas mobilo tālruņu īpašnieki pēdējo nedēļu laikā piedzīvojuši bezprecedenta uzbrukumus, vēsta portāls «Baltic-Ireland.ie», atsaucoties uz Īrijas otra lielākā operatora THREE pārstāves teikto.

Krāpnieki cer, ka cilvēki atzvanīs, nepievēršoti uzmanību numuram.

Saskaņā ar Īrijas mobilo sakaru operatoru datiem, valstī vērojams krāpniecisku telefona zvanu bezprecedenta pieaugums.

Desmitiem tūkstoši tālruņu lietotāju saņem zvanus ar starptautiskiem kodiem, piemēram, +231 vai +269, lai mudinātu cilvēkus atzvanīt uz līnijām ar paaugstinātiem tarifiem.

Šāda veida krāpšana ir visas telekomunikāciju nozares mēroga problēma, un, jo ilgāk kāds mēģina kaut ko noskaidrot sarunas laikā, jo augstāka ir maksa.

Visbiežāk zvanu numuri sākas ar starptautiskiem kodien no tādām valstīm kā Libērija (+231) vai Komoru salas (+269), bet cilvēki ir ziņojuši arī par zvaniem ar Austrijas kodu +43.

Daži mobilo sakaru operatori veic pasākumus, lai savā tīklā bloķētu šos krāpnieciskos numurus.

THREE un Vodafone identificē un bloķē gan zvanus no šiem numuriem saviem klientiem, gan neļauj uz šiem numuriem atzvanīt.

Īrijas Mobilo sakaru nozares asociācija brīdina, ka krāpniecības izraisītais finansiālais kaitējums var būt ievērojams.

«Šie ir augstu izmaksu starptautiskie numuri un tie nodrošina ieņēmumus krāpniekiem,» teica asociācijas pārstāvis. «Ja persona atzvana, krāpnieks mēģina noturēt klientu pie tālruņa cik vien iespējams ilgi, lai gūtu lielākus ieņēmumus, un bieži vien izmanto ierakstītas ziņas, lai pagarinātu sarunu.»

Operatori iesaka cilvēkiem neatbildēt uz zvaniem ar nepazīstamiem valstu kodiem.

Personām, kuras saņēmušas krāpnieciskos zvanus, ir ieteicams ziņot par to savam mobilo sakaru operatoram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu