Spānijas valdība aicina Kataloniju pakļauties Madrides prasībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spānijas valdība svētdien nākusi klajā ar paziņojumu, kurā aicina Katalonijas iedzīvotājus pieņemt Madrides kontroli pār reģionu un ignorēt separātistu līderi, vēsta aģentūra «Reuters».

Jau ziņots, ka Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons sestdienas vakarā paziņojis, ka nepieņems Spānijas lēmumu par reģiona autonomijas apturēšanu.

Televīzijā pārraidītā uzrunā Pudždemons norādīja, ka Madrides centrālās valdības vēlme atlaist Katalonijas reģionālo valdību ir «tiešs uzbrukums demokrātijai».

Spānijas valdības attieksme ir «nesavienojama ar demokrātisku attieksmi un neciena likuma varu», sacīja Pudždemons.

Viņš uzsvēra, ka Spānijas valdības rīcība ir «ļaunākais uzbrukums institūcijām un katalāņu tautai kopš militārā diktatora Fransisko Franko dekrētiem, kas likvidēja Katalonijas valdību».

Reģionālā parlamenta spīkere Karme Forkadelja paziņoja, ka nepieņems Madrides lēmumu un apsūdzēja Spānijas premjeru «apvērsuma» plānošanā.

Spānijas ārlietu ministrs Alfonso Dasti svētdien vēlreiz aicināja klausīt Madridi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu