Abe pēc uzvaras parlamenta vēlēšanās sola stingru nostāju pret Ziemeļkoreju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Japānas premjerministrs Sindzo Abe svētdien pēc uzvaras parlamenta vēlēšanās paziņojis, ka ievēros priekšvēlēšanu solījumu un ieņems stigru nostāju pret Ziemeļkoreju.

«Kā solīju vēlēšanās, mans uzdevums ir stigra attieksme pret Ziemeļkoreju. (..) Tam nepieciešama spēcīga diplomātija,» sacīja Abe.

Nobalsojušo vēlētāju aptaujas un mediju prognozes liecina, ka Abes vadītā konservatīvā Liberāldemokrātiskā partija (LDP) un tās koalīcijas partneris «Komeito» izcīnījušas absolūto vairākumu parlamentā un, iespējams, pat saglabājušas savu konstitucionālo divu trešdaļu vairākumu.

Divu trešdaļu vairākums ir būtisks tāpēc, ka Abe vēlas grozīt pēc Otrā pasaules kara ASV uzspiesto pacifistisko konstitūciju, kas ārkārtīgi ierobežo Japānas bruņoto spēku darbību.

Jau ziņots, ka Abe izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas vairāk nekā gadu pirms paredzētajām kārtējām vēlēšanām, to pamatojot ar dubulto «nacionālo krīzi», ko izraisījusi Japānas iedzīvotāju novecošanās un arvien saspīlētākās attiecības ar Ziemeļkoreju, kuras komunistiskais režīms draudējis Japānu «nogremdēt» okeānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu