Latvijas pilsoņa sarīkotais uzbrukums Šveicē: kas zināms par uzbrucēju?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

17 gadus vecs Latvijas pilsonis svētdienas vakarā Šveicē veicis uzbrukumu ar cirvi, kurā cieta septiņi pieaugušie un astoņus mēnešus vecs zīdainis. Policija nepilngadīgo uzbrucēju ievainoja un aizturēja, ziņo «The Local».

(Papildināta ziņa.)

Cietušas piecas sievietes vecumā no 21 līdz 59 gadiem, kā arī divi vīrieši - 35 un 72 gadus veci, atklāja policija. Viens no vīriešiem ir smagi cietis. Uzbrukuma laikā no ratiņiem izkrita astoņus mēnešus vecs zīdainis, kas arī nogādāts slimnīcā.

Policija identificējusi uzbrucēju kā Latvijas pilsoni, kura ģimene no Rīgas uz Flumsu esot pārcēlusies 2013.gada jūnijā. Jaunietim ir derīga uzturēšanās atļauja Šveicē.

«Puika bija mierīgs un draudzīgs,» portālam «20min.ch» sacīja jaunieša kaimiņš. 17 gadus vecais pusaudzis Šveicē dzīvoja kopā ar savu māti un patēvu, kurš ir vācietis. Kaimiņš arī atceras, ka pie puiša uz mājām nākuši «dīvaini» draugi.

«Nezinu, kā kaut kas tāds varēja notikt,» sacīja cits kaimiņš.

Policija atklājusi, ka ap plkst.20.00 uzbrucēja dzīvesvietā esot izcēlies neliels ugunsgrēks, kas līdz ugunsdzēsēju atbraukšanai esot ticis apdzēsts, ziņo laikraksts «Thurgauer Zeitung». Pēc ugunsdzēsēju aizbraukšanas uzbrucējs devās uz ciema galveno laukumu un uzbruka pārim, kuri tur atradās ar savu mazuli. Tika ievainoti abi pieaugušie un cilvēki, kas metās viņiem palīgā. Uzbrukuma laikā no ratiņiem izkrita astoņus mēnešus vecais bērns, lai gan agresīvi noskaņotais pusaudzis mazulim tiešā veidā neuzbruka.

Pēc tam pusaudzis metās bēgt svešā automašīnā, taču izraisīja avāriju. Tad viņš izkāpa no auto un degvielas uzpildes stacijā savainoja vēl vairākus cilvēkus. Jaunietis nepakļāvās policijas prasībai nolikt ieroci, tāpēc policija uz viņu atklāja uguni. Viņš ir savainots un aizturēts.

Ziņu portāls «Blick.ch» uzbrucēju identificējis kā Aleksandru I.

Kantona prokurors Stefans Ramsejers sacīja, ka jaunietim esot bijušas vardarbīgas fantāzijas, par ko šī gada septembrī tika iesniegta sūdzība skolā. Taču jaunieti tolaik neatzina par bīstamu.

«Balstoties uz pieejamo informāciju, tas ir uzbrucēja pirmais noziegums. Pašlaik nekas neliecina par viņa saistību ar teroristiem,» paziņojusi Šveices policija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu