Kas paliek pāri, kad «Islāma valsts» pamet savus bastionus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens pēc otra krīt teroristu grupējuma «Islāma valsts» bastioni - Mosula, Tell Afara, Havīdža, Raka. Džihādisti tiek izspiesti no teritorijas, taču pāri paliek iznīcība, gruveši un bezcerība. Sagrautas mājas, steigā pamestas islāmistu formas, neizmantota munīcija un uzspridzinātu automašīnu karkasi - daudzviet tas ir viss, kas palicis pāri.

Viena no Mosulā atrastajām relikvijām - angļu valodas darba burtnīca, kurā vienā atvērumā skolēniem tiek mācīti gan skaitļi no nulles līdz pieci, gan tādi vārdi kā «armija» un «lode». Mācību materiāls papildināts ar šaujamieroču ilustrācijām.

Šomēnes no «Islāma valsts» kaujiniekiem tika atbrīvota Sīrijas pilsēta Raka.

Iedzīvotājiem tas nozīmēja beigas trīs gadus ilgajām šausmām, kad pilsētu savā kontrolē bija pārņēmuši džihādisti. Režīms bija nežēlīgs: publiski nāvessodi stadionā, homoseksuāļu no māju jumtiem, sieviešu paverdzināšana un bērnu indoktrinācija kļuva par Rakas ikdienu.

Taču «Islāma valsts» vēl nav uzveikta. Teroristu organizācija joprojām kontrolē vairākas teritorijas pie Sīrijas robežas ar Irāku. Un pat džihādistu padzīšana nepieliek punktu vardarbībai, jo cīņu par zemi un ietekmi sāk citi grupējumi un valstis, vēsta «The Guardian». Reliģiskie un etniskie konflikti turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu