Turcija lūdz Vācijas valdību izdot 81 iespējamo apvērsuma plānotāju

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Turcija lūgusi Vācijas valdību izdot 81 Turcijas pilsoni, kas tiek turēti aizdomās par līdzdalību pagājušā gada jūlijā notikušajā apvērsuma mēģinājumā, atklājusi Vācijas Tieslietu ministrija. Ankara par puča mēģinājuma galveno organizatoru uzskata ASV dzīvojošo islāmistu sludinātāju Fetullu Gilenu, un Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans ir pārmetis Vācijai, ka tā devusi patvērumu Gilena atbalstītājiem.

Cik no cilvēkiem, kurus lūgusi izdot Ankara, ir apsūdzēti par terorismu, Tieslietu ministrijas sniegtā informācija neatklāj.

2016.gada novembrī Turcijas ārlietu ministrs Mevlits Čavušolu paziņoja, ka Turcija vēlas panākt, ka tiek izdoti vairāk nekā 4000 kurdu bruņotā grupējuma «Kurdistānas Strādnieku partija» (PKK) atbalstītāji.

«Neskatoties uz pasākumiem, ko Turcija izmanto spiediena izdarīšanai, federālā valdība nedrīkst izdot,» uzsvēra Bundestāga loceklis Aleksandrs Noiss, kura pārstāvētā ekstrēmistu partija «Die Linke» («Kreisie») pieprasīja Tieslietu ministrijai informāciju par Turcijas soļiem.

«Tā vietā tai pašai jāizdara spiediens, lai beidzot tiktu atbrīvoti vācu gūstekņi,» viņš piebilda.

Turcijā aiz restēm pašreiz atrodas vairāki Vācijas pilsoņi, tostarp žurnālisti un cilvēktiesību aktīvisti, kuri apsūdzēti par saistību ar terorismu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu