Igaunijas piekrastē izskalo lielu daudzumu nezināmas vielas - iespējams, narkotikas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: postim

Igaunijas ziemeļu piekrastē policija aizvadītajā nedēļas nogalē savākusi lielu daudzumu nezināmas vielas, kas varētu būt narkotikas, vēsta Igaunijas sabiedriskā televīzija.

Pakas ar aizdomīgo vielu bija izskalotas desmit kilometru garā posmā Lohusalu ciema tuvumā. Policija pagaidām neizsaka konkrētākus pieņēmumus par to, kas tajās atrodas, gaidot ekspertu atzinumus.

Par izskalotajām pakām policijai piektdienas vakarā ziņoja vietējie ļaudis, un to savākšanā sestdien un svētdien bija iesaistīti aptuveni pussimts policistu.

Kā stāstījis Igaunijas Policijas un robežapsardzes pārvaldes Smago un organizēto noziegumu izmeklēšanas dienesta vadītājs Raits Pikaro, piekrastes pārmeklēšanā izmantotas arī policijas laivas un helikopteri.

Pēc viņa teiktā, svarīgākais izmeklēšanas uzdevums būtu identificēt kuģi, no kura varētu būt izmestas šīs pakas. Igaunijas policija jau nosūtījusi palīdzības lūgumu citu valstu kolēģiem, cenšoties noskaidrot, vai šis atradums nav daļa no plašākas narkotiku tirdzniecības shēmas.

«Ja izrādīsies, ka tās ir narkotikas, tad šo atradumu neapšaubāmi varēs uzskatīt par statistiski nozīmīgu,» piebildis Pikaro.

Viņš norādījis, ka pēdējo desmit gadu laikā policijai zināmi vien daži gadījumi, kad narkotikas nonākušas Igaunijā šādā ceļā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu