Tilersons iepriekš neizziņotā vizītē apmeklē Afganistānu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ramil Sitdikov / Sputnik

ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons pirmdien ieradies iepriekš neizziņotā vizītē Afganistānā, lai ar Afganistānas prezidentu Ašrafu Gani runātu par jauno Vašingtonas stratēģiju, pavēstīja ASV vēstniecība.

Tilersons no jauna apstiprināja ASV apņemšanos strādāt kopā ar Kabulas valdību un reģionālajiem partneriem, «lai Afganistānā panāktu mieru un nepieļautu, ka izveidojas «drošs patvērums» teroristiem, kas šo mērķi apdraud», teikts paziņojumā tviterī.

Tikšanās notikusi Bagramas bāzē uz ziemeļiem no Kabulas, kas ir lielākā ASV armijas bāze Afganistānā

«Ir skaidrs, ka mēs turpināsim cīnīties pret talibiem, pret citiem, lai viņi saprastu, ka viņi nekad negūs militāru uzvaru,» pēc sarunām žurnālistiem sacīja Tilersons, kuram šī ir pirmā vizīte Afganistānā kopš stāšanās ASV valsts sekretāra amatā.

Vizīte notiek laikā, kad nemiernieki, reaģējot uz augustā izziņoto jauno ASV stratēģiju, aktivizējuši uzbrukumus afgāņu armijai un policijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu