«Gadsimta idioti»: draugi Austrālijā fotografējas krokodilu lamatās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sociālajos tīklos lielu jautrību un vienlaikus arī sašutumu izraisījusi četru draugi fotogrāfija Austrālijā, pozējot krokodilu lamatās, kurās nežēlīgo plēsēju pievilināšanai parasti liek jēlas gaļas gabalus. Vietējais mērs draugu bariņu nodēvējusi par «gadsimta idiotiem», vēsta «The Guardian».

Turklāt fotogrāfija uzņemta netālu no vietas, kur pirms divām nedēļām 4,3 metrus garš krokodils notvēra un saplosīja 79 gadus veco Annu Kameronu, kura cieta no demences. Vīrieši peldējās un fotografējās netālu no vietas, kur tika notverts slepkavīgais krokodils.

«Es biju pilnīgā šokā,» sacīja Duglasšīras mērs Džūlija Lū. «Tā ir neticami muļķīga un bīstama rīcība. Vai šie puiši pretendē un gada idiotu vai varbūt gadsimta idiotu balvu?»

Sašutumu pauda arī Kvīnslendas vides ministrs Stīvens Mailss. «Nopietni? Šādos slazdos gaļu liek kā ēsmu. Ēsmu krokodiliem. Nepeldiet tajos! Tas ir stulbi un bīstami,» viņš tvītoja.

«Vides ministra amatā esmu redzējis diezgan absurdas lietas, īpaši saistībā ar krokodiliem, bet šī ir vismuļķīgākā,» viņš vēlāk teica žurnālistiem.

Tomēr likumi neaizliedz cilvēkiem peldēt iekšā krokodilu lamatās, tomēr par to bojāšanu var uzlikt naudassodu. «Visu, kas ir dumjš, nav iespējams aizliegt,» secina Mailss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu