Krievija: «Islāma valsts» kontrolē atrodas mazāk nekā 5% Sīrijas teritorijas

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējuma «Islāma valsts» kontrolē atrodas mazāk nekā 5% Sīrijas teritorijas, pirmdien atzina Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu. Savulaik «Islāma valsts» un citas teroristu organizācijas savā kontrolē bija pārņēmušas lielāko daļu Sīrijas.

Pirms Krievija 2015.gada beigās uzsāka Sīrijā gaisa spēku operāciju, šādi sniedzot atbalstu Sīrijas prezidenta Bašara Asada valdības uzbrukumam «Islāma valstij» un citiem nemiernieku formējumiem, teroristi Sīrijā kontrolēja vairāk nekā 70% teritorijas, runājot konferencē Filipīnās, sacīja Šoigu.

Krievijas uzlidojumos iznīcināti vairāk nekā 900 mācību nometņu, kā arī liels daudzums smagā bruņojuma.

Pēdējo nedēļu laikā Krievija fokusējusies uz operācijām Sīrijas austrumos, kur izvērsusies sacensība starp Sīrijas valdības karaspēku un ASV atbalstītajiem bruņotajiem formējumiem centienos atgūt ar naftas resursiem bagāto Deir ez Zoras provinci.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu