Gerhards Šrēders palīdzējis panākt Turcijā ieslodzīto cilvēktiesību aktīvistu atbrīvošanu

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Bijušais Vācijas kanclers Gerhards Šrēders pats personiski devies uz Turciju un palīdzējis panākt tur ieslodzīto cilvēktiesību aktīvistu atbrīvošanu, ceturtdien paziņojusi Berlīne.

Šrēders devās uz Turciju nedēļu pēc Vācijas parlamenta vēlēšanām, kas notika 24.septembrī. Viņš tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu, ar kuru runāja par Turcijā ieslodzītajiem Vācijas pilsoņiem, tostarp dokumentālo filmu veidotāju un aktīvistu Pēteru Šteitneru.

Jau vēstīts, ka Stambulas tiesa trešdienas vakarā lika atbrīvot no apcietinājuma astoņus cilvēktiesību aktīvistus, tai skaitā Šteitneru un organizācijas «Amnesty International» Turcijas biroja direktori Idilu Eseri, kuri tiek tiesāti par apsūdzībām terorismā.

«Es esmu ļoti pateicīgs Gerhardam Šrēderam par šo iejaukšanos,» izdevumam «Der Spiegel» norādīja Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels.

«Der Spiegel» vēsta, ka Šrēders pirms došanās uz Turciju apspriedies ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli.

«Tā ir pirmā zīme par saspīlējuma mazināšanos,» norādīja Gabriels, piebilstot, ka tagad jāstrādā pie tā, lai tiktu atbrīvoti citi ieslodzītie.

Apcietinājumā Turcijā joprojām atrodas vēl desmit Vācijas pilsoņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu