Latvietis Ziemeļīrijā sievai piedraud ar ieroci, kad viņa pieprasa šķiršanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas valstspiederīgais Ziemeļīrijā stājies tiesas priekšā par draudēšanu savai sievai ar ieroci, kad viņa pieprasīja šķiršanos, ziņo portāls «baltic-ireland.ie».

Apsūdzībā teikts, ka sieviete septembrī atgriezusies savās mājas Tironā, kur viņu sagaidījis vīrs - 32 gadus vecs Latvijas pilsonis, raksta «Belfast Telegraph». Pāris nedzīvoja kopā. Vīrietis sievietei ne vien piedraudējis ar ieroci, bet arī stāstījis, ka esot noalgojis slepkavu, kā arī uzstādījis izspiegošanas ierīces viņas automašīnā un datorā.

Latvijas valstspiederīgajam uzrādīta apsūdzība ieroču glabāšanā ar nodomu iebiedēt, draudēšanu ar nāvi un aukstā ieroča glabāšanu ar nodomu izdarīt noziegumu. Tāpat viņš apsūdzēts par ielaušanos un piekļūšanu datorā esošajiem materiāliem bez īpašnieka atļaujas.

Ziemeļīrijas Augstākās tiesas tiesnesis Donels Dīnijs lūdza novērtēt vīrieša psiholoģisko stāvokli, raksta «Belfast Telegraph».

Prokurors Konors Makgvairs sacīja, ka tiesā izskatītie notikumi risinājušies no 19. līdz 22.augustam.

Vīrietis esot turējis nazi sievai pie vēdera un teicis: «Viss, tev ir divas iespējas - vai nu ņem mani atpakaļ, vai arī mēs abi mirsim.»

Viņš esot sievai prasījis, ar ko viņa sarakstās, bet pēc tam iegrūdis sievieti gultā un izvilcis zem gultas paslēpto šaujamieroci, sacīja Makgvairs.

Vīrietis noliedz, ka būtu sievai draudējis ar nāvi, taču atzina vainu vairākos citos apsūdzības punktos. Vīrietis saprot, ka viņa uzvedība nebija pieņemama, sacīja viņa advokāts Maikls Fords.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu