Indijā veiksmīgi atdala ar galvām kopā saaugušus dvīņus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Indijā veiksmīgi noslēgusies operācija, kurā ķirurgi atdalīja ar galvām kopā saaugušas siāmas dvīņus, vēsta BBC. Operācija, kurā piedalījās 30 mediķu komanda, ilga 16 stundas. Divgadīgie puikas pašlaik atrodas intensīvās aprūpes nodaļā.

Indijā šāda operācija veikta pirmoreiz. Indijas Medicīnas zinātņu institūta (AIIMS) direktors Randīps Gulerija sacīja, ka «nākamās 18 dienas noteiks, cik veiksmīga bija operācija».

Foto: AFP/Scanpix

Tikai apmēram 50% no siāmas dvīņiem, kas piedzimst ar kopā saaugušām galvām, nodzīvo ilgāk par diennakti. Operācija bija ļoti sarežģīta un bīstama, jo puikām bija kopīgi asinsvadi un smadzeņu audi, ko ķirurgiem nācās ļoti rūpīgi atdalīt.

Foto: AFP/Scanpix

Mediķu pūliņi pēc operācijas nebeidzas - tagad sarežģītākais uzdevums būs noklāt puiku galvas ar ādu, lai pasargātu smadzenes. Pēc tam sāksies galvaskausa rekonstrukcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu