Polija pauž iebildumus pret plānoto ASV balto rasistu līdera vizīti

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SHANNON STAPLETON / REUTERS

Polijas valdība izteikusi iebildumus pret ASV balto rasistu līdera Ričarda Spensera paredzēto braucienu uz Poliju, kur viņš plāno uzstāties ultralabējo konferencē Varšavā.

Polijas ultralabējās organizācijas uzaicinājušas Spenseru teikt runu konferencē dienu pirms Polijas neatkarības dienas svinībām 11.novembrī.

Kā pavēstīja Polijas Ārlietu ministrija, «mēs kā valsts, kas bija viens no lielākajiem nacisma upuriem, uzskatām, ka Spensera un viņa sekotāju sludinātās idejas var radīt draudus visiem tiem, kuriem ir dārgas cilvēktiesību un demokrātijas vērtības».

Spensera uzskati «konfliktē ar likumīgo kārtību» Polijā, norādīja ministrija. Tomēr no tās paziņojuma nav skaidrs, vai tā spers soļus Spensera neielaišanai valstī.

Spensers bija viens no līderiem galēji labējo demonstrācijā 12.augustā Šarlotsvilā, Virdžīnijā, kur kāds labējais ekstrēmists ietrieca automašīnu pretējās nometnes protestētāju pūlī, nogalinot vienu sievieti. Vēl vismaz 19 cilvēki tika ievainoti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu